Slots spel

Var kommer ordet slot från? Slot står för slots eller videoslots som även vi i Sverige säger, men ordet kommer från engelskans ord för myntinkast. I vart fall vad det gäller automatspel. Det avser den myntspringa på enarmade banditer där man lade ner en krona för att kunna dra i spaken och se om det blev vinst. Dessa apparater fanns i Amerika redan mot slutet av 1800-talet och kallades där för one armed bandit. Det lär ha varit en arg man som myntade det uttrycket då han tyckte att maskinen stal hans pengar. Det finns många slots spel online som du kan testa på att spela helt gratis om du vill.

Sextio- och sjuttiotalets enkronas-fördärv

Till Sverige kom enarmade banditer 1963. Då kunde krogar med utskänkningstillstånd få tillstånd till en eller flera apparater. Det var AB Restaurang Rouletter (som sedermera blev Cherry AB Cherryföretagen) som stod för själva hårdvaran och ställde ut banditerna till dem. Dock ansågs banditerna som fördärvliga och de förbjöds. År 1978 förbjöds de men automatspel av liknande sort återkom 1996 då Svenska Spel fick tillstånd att ställa ut Jack Vegas på samma sätt som tidigare. Miss Vegas var namn på de apparater som kunde ställas ut på bingohallar men senare blev båda dessa enbart Vegasmaskiner.

Den stora lyckomakaren

Redan när dessa Vegas tågade in i landet på nytt började nog de elektroniska speltillverkarna att fila på en version som kunde spelas via nätet. Några år senare blev detta realitet och idag finns mer än tusen olika slots från olika speltillverkare – videoslots, automatspel och vad man nu vill kalla dem. De populäraste idag är bland annat de med progressiv jackpott, som exempelvis Mega Fortune från NetEnt eller Mega Moolah från Microgaming.

Slots är ett mycket vanligt spel som har ett brett utbud av olika teman och funktioner. Den moderna teknologin har gjort att det finns ett ännu bredare utbud av slots online som är tillgängliga och som har ett stort antal olika funktioner. Det är inte längre nödvändigt att besöka en krog eller ett casino för att spela slots, utan man kan få tillgång till ett enormt utbud av spel direkt från hemmet.

En av de mest populära slotspelen är progressiva jackpotspel som Mega Fortune från NetEnt och Mega Moolah från Microgaming. Dessa spel har enorma vinster som ofta överstiger miljoner kronor. Sådana progressiva jackpotspel är populära eftersom de ger spelarna en chans att vinna stora summor pengar med bara ett snurr. Dessutom är de enkla att spela och de har ofta fängslande funktioner och teman som gör att de är roliga att spela.

Det finns också många andra typer av slots som innehåller olika teman och funktioner. Det finns exempelvis 3D-slots, klassiska slots, action-slots och många andra. Det finns också slots som är baserade på populära filmer och TV-serier som Star Wars, Game of Thrones och Lord of the Rings. Dessa slots har ofta en stor mängd funktioner och minispel som håller spelarna underhållna.

Slots är ett mycket populärt spel som lockar in miljontals spelare världen över. Nya slots släpps ständigt och det finns alltid något nytt för spelare att ta del av. Det är ett spel som är lätt att förstå och att spela och det är också ett spel som är mycket underhållande. Så om du letar efter en enkel och rolig upplevelse, se till att prova slotspel online.